Hvordan gjør vi det?

Hva er Nattehimmelen?

Nattehimmelen er et nettsted som produserer kunstverk som du personaliserer. I den travle verden vi lever i er det viktig å ta vare på øyeblikket. Vår nattehimmel gjør deg i stand til å ta vare på øyeblikket og ramme det inn for alltid.

Nattehimmelen er den perfekte gaven å gi til:

Kjæresten, der du kan minne han eller henne om et helt spesielt øyeblikk bare dere to deler. Der du skriver inn posisjonen og datoen det magiske begivenheten tok plass. Videre personaliser kartet med noe som beskriver øyeblikket deres. Dette kan være for eksempel være: Vårt Første Kyss, Der Vi Møttes, Vår Første Date, 1, 5 eller 10-års jubileum. Her er det bare fantasien som setter grenser. Stjernekartet vil vise den eksakte dansen stjernene utførte under deres øyeblikk.

Nybakte foreldre kan også ta vare på det helt spesielle øyeblikket deres barn ble født, ved å lage et kart til barnet. Dette er et personalisert stjernekart som viser den eksakte posisjonen til stjernene dagen barnet deres ble født. Få det til å se enda bedre ut ved å legge til informasjon som navnet på barnet, vekten ved fødsel, lokasjon, og tiden barnet ble født. Når deres personlige kart er skrevet ut og har gått igjennom omfattende kvalitetssikring, vil det ferdig innrammet stjernekartet se elegant ut på barnerommet. Dette er også en perfekt gave for deg som skal i dåp.

Forlovelse, der dere vil alltid bli minnet på når du fikk svaret du ventet på, JA! Med stjernekartet vil du kunne ramme inn øyeblikket der alt falt på plass. Dette er en fin måte å ta vare på øyeblikket, for vi som lever i denne travle verden. Du kan også bruke stjernekartet som en måte til å fri på. Der datoen du frir står på kartet og teksten for eksempel: Vil du bli min? Vil du gifte deg med meg?

Jubileum, enten det er din 1, 5, 10, 25 eller 60 bryllupsdag så er det viktig å markere den med noe unikt. Med nattehimmelen kan du overraske din kjære med et personlig stjernekart. Der du skriver inn datoen og klokken på selve bryllupsdagen, da gjenskaper du stjernehimmelen og øyeblikket. Slik at hver gang dere ser dette kunstverket så blir dere minnet på den dagen han/hun ble din for alltid.

 

Hvordan gjør vi det?

Vår stjernekatalog kommer fra ESA i samarbeid med NASA SVS. Selve oppdraget og satellitten het Hipparcos (en forkortelse for High Precision Parallax Collecting Satellite). Den høypresisjonsstjernekatalogen ble generert med over tre år med observasjoner. Noe som gjør det mulig for oss å gjenskape Nattehimmelen når som helst og hvor som hest. Du kan lese mer om det her: http://sci.esa.int/hipparcos/31905-about-the-mission/ 

Du kan sammenligne kartet du lager her med en åpen kildekode planetarium-programvare før du bestiller. Vi anbefaler Stellarium.org

Hipparcos stjernekatalogen gjør oss i stand til å vise stjernene, men for å finne posisjonen og tidspunktet bruker vi en eget designet algoritme. Denne algoritmen bruker lengde og breddegrad for å finne posisjon. Slik at vi er sikre på at nattehimmelen som vises i vår generator er den samme som ble vist over dere, da øyeblikket deres fant sted.

 Lag ditt Stjernekart